آموزش

فومو (FOMO) چیست؟ چطور با ترس از دست دادن کنار بیاییم؟

فومو چیست؟ fomo چیست؟ ترس از دست دادن در معاملات را جدی بگیرید

ترس از دست دادن، یا فومو به اختصار FOMO (Fear Of Missing Out ) ، موضوع بحث این مقاله از آکادمی نیکخوی است. در این پست به توضیح اینکه فومو چیست می پردازیم. تلاش می کنیم تا راهکارهایی برای جلوگیری از به دام افتادن در فومو را بازگو کنیم.

فومو (ترس از دست دادن) چیست؟

فومو یا همان ترس از دست دادن یک احساس بسیار آشنا در بین معامله گران و سرمایه گذاران است. با توجه به رونق بسیاری از ارزهای دیجیتال، دیدن اعداد سبز بزرگ همیشه باعث می شود مردم تمایل به خرید یا تعویض با یک رمزارز خاص که همه درباره آن صحبت می کنند، داشته باشند.

فومو مخفف عبارت Fear of Missing Out و به‌معنای ترسِ ازدست‌دادن است. جالب است بدانید که فومو تنها مختص سرمایه‌گذاران تازه‌کار نیست و می‌تواند سرمایه‌گذاران باتجربه و حرفه‌ای را هم تحت‌تأثیر قرار بدهد.

زمانی‌ که دچار این احساس می‌شویم، تمرکزمان را برای انجام کار درست از دست می‌دهیم. همین مسئله باعث می‌شود که تنها با این توجیه که: «نکند به اندازه دیگران سود نکنم». یک دارایی را بخریم یا بفروشیم. حال اگر موجی در شبکه‌های اجتماعی راه بیفتد که «فلان سهام را بخرید یا بفروشید. وگرنه پشیمان می‌شوید!»، احتمال دچارشدن به این احساس بیشتر می‌شود.

فومو چیست؟ چرخه fomo ترس از دست دادن
فومو چیست؟ چرخه fomo ترس از دست دادن

تاریخچه FOMO

FOMO اولین بار در سال ۱۹۹۶ توسط استراتژیست بازاریابی دکتر دان هرمان مورد مطالعه قرار گرفت. اما به احتمال زیاد قرن هاست که وجود دارد. در سال ۲۰۰۴، پاتریک مک گینس، دانشجوی MBA دانشگاه هاروارد، زمانی که مقاله ای در روزنامه دانشجویی مدرسه بازرگانی هاروارد، The Harbus، به نام “نظریه اجتماعی در HBS: دو FOs مک گینیس” منتشر کرد، این اصطلاح را رایج کرد.

در اصل، مک گینیس این احساس را FOBO (ترس از گزینه بهتر) نامید. او و دوستانش متوجه شدند که همسالانشان برای تعهد به برنامه ها مشکل داشتند. آن را به افزایش آگاهی از مرگ و میر و نیاز به زندگی کامل که معمولاً در سال های پس از ۱۱ سپتامبر احساس می شد نسبت دادند. با این حال، او و دوستانش متوجه شدند که منفی بافی به اندازه ترس از رضایت دادن به چیزی نیست که ممکن است بهترین نباشد. بلکه ترس از دست دادن یک تجربه ناشناخته است.

از آن زمان، تحقیقات از این موضوع الهام گرفت. و به طور مداوم در مورد آن انجام شد. FOMO در طول دهه ۲۰۱۰ به فرهنگ لغت های اصلی اضافه شد و نامزد اصلی کلمه سال انجمن گویش آمریکایی در سال ۲۰۱۱ بود.

منشا و ریشه فومو

با تحقیق به روی فومو و در دسترس قرار گرفتن آن، تصویر روشن تری از این اختلال و تاثیر آن روی خود به دست می آوریم. این تصویر به هیچ وجه زیبا نیست. زیرا تاثیر منفی فومو بسیار و بیشتر از آنچه انتظار دارید شایع است. موارد زیر را در نظر داشته باشید:

شبکه های اجتماعی مجازی هم علت و هم معلول از فومو

جای تعجب نیست که نرخ استفاده از شبکه های مجازی در بین نوجوانان بالا تر است. در نتیجه ممکن است دچار فومو شوند. جالب است بدانید فومو مثل مکانیزمی عمل میکند که باعث استفاده ی بیشتر از شبکه های مجازی می شود. دختران افسرده معمولا بیشتر از شبکه های مجازی استفاده می کنند. درحالیکه اضطراب در پسرها باعث استفاده ی بیشتر از شبکه های مجازی می شود. این نشان می دهد که افزایش استفاده از شبکه های مجازی منجر به بالا رفتن میزان استرس در اثر فومو است.

بروز فومو دراثر استفاده از شبکه های مجازی بر سن و جنسیت برتری دارد

براساس چند تحقیق چنین اثبات شد: افراد از تمام سنین می توانند فومو را تجربه کنند. نتیجه تحقیقات در مجله ی تحقیقات روانپزشکی، ترس از دست دادن با مصرف بیشتر گوشی هوشمند و شبکه های مجازی در ارتباط است. این پیوند ربطی به سن یا جنسیت ندارد. موضوع دیگر اینکه هم استفاده از رسانه های مجازی و هم استفاده ی بیش از حد از گوشی هوشمند با تجربه شدیدتر فومو ارتباط دارد. استفاده از گوشی هوشمند به ترس از قضاوت منفی و حتی مثبت دیگران و تاثیر منفی روی خلق و خو مربوط است.

فومو و رضایت پایین از زندگی با هم در ارتباطند

مقاله ی دیگری که در مجله ی کامپیوتر و رفتار انسان منتشر شد. این مقاله از چند ترند دیگر مربوط به فومو پرده برداشت. ثابت شده که ترس از دست دادن با احساس برآورده نشدن نیاز ها و رضایت پایین از زندگی در ارتباط است. همانطور که از تحقیقات دیگر برمی آید، پیوند زیادی بین فومو و استفاده ی بیشتر از شبکه های مجازی وجود دارد.

به نظر میرسد فومو هم با احساس نیاز به مشارکت در صفحات مجازی و هم با افزایش این مشارکت در ارتباط است. این بدین معنی است که فومو و عادت استفاده از صفحات مجازی منجر به چرخه ی تغییر ناپذیر و منفی در زندگی میشود.

ترس از دست دادن می تواند خطرناک باشد

بغیر از افزایش نا رضایتی، ترس از دست دادن میتواند منجر به مشارکت بیشتر در رفتار های نا سالم شود. مثلا، طبق همان تحقیق در مجله ی کامپیوتر و رفتار انسان، اختلال فومو با پرت شدن حواس هنگام رانندگی ارتباط دارد که در بعضی موارد مرگبار است.

چرا ترس از دست دادن یا فومو ما را گرفتار خود می کند؟

فومو یک پدیده روانشناختی است. ترس از دست رفتن منابع مالیمان بزرگترین محرک فومو است. وقتی سهمی داریم که به شدت سقوط می کند. از بین رفتن سرمایه مان ما را می ترساند. یا برعکس بالا رفتن سهمی که نداریم ما را از راکد ماندن سرمایه مان ما را می ترساند.

البته خرید یا مبادله ایرادی ندارد . فقط مطمئن شوید که این کار را در زمان مناسب انجام دهید. متأسفانه، بسیاری از مردم در زمان بندی آن وحشتناک هستند. فقط به دو دلیل دست به انجام این کار می زنند. یکی این است که آنها اجازه می دهند احساساتشان از منطقشان پیشی بگیرد. مورد دیگر این واقعیت است که نمی توان آینده را پیش بینی کرد.

نشانه های گرفتار شدن به فومو چیست؟

پاتریک مک جینیس در مقاله ای هفت نشانه کلی فومو ( بطور کل و نه فقط در ترید ) را بیان می کند. که ما در اینجا نگاهی به آنها می اندازیم. نیازی به داشتن هر هشت تای آن نیست تا بفهمید عملا به این عارضه دچارید. اما لزوما داشتن یکی از آنها هم به معنی اینکه درگیرش شدید نیست. پس استرس نداشته باشید. اما اگر بیش از یکی از این علائم را دارید. حتما قضیه را جدی بگیرید:

۱) شما می خواهید همه چیز را انجام دهید و همه جا باشید…

یک برنامه ی شلوغ برای شما مانند یک رویا به نظر می رسد. حتی اگر بدنتان گاهی اوقات مخالفت کند. علامت اصلی FOMO این است که نیاز دائمی به مشارکت در هرچه بیشتر چیزها را دارید. زیرا می ترسید آنها را از دست بدهید. احساس می کنید باید به این رویداد یا آن کنسرت بروید. یا حتی یک آیفون بگیرید. زیرا می ترسید که اگر این کار را انجام ندهید، احساس نابخردی کنید.

فومو چیست ؟ این قضیه همچنین می‌تواند از شما بخواهد که در خبرنامه‌ها ثبت‌نام کنید. تابلوهای Pinterest را دنبال کنید. و برنامه‌ها را با هدف تغییر چیزی در زندگی‌تان دانلود کنید. اما، چند هفته بعد هنوز از چند مورد از اینها استفاده می کنید؟

تلاش برای انجام همه کارها و بودن در همه جا، شما را با موهای خاکستری و زمان کمی برای دادن همه چیز به چیزهایی که واقعا مهم هستند باقی می گذارد. از خود بپرسید “اگر این فعالیت را از دست بدهم چه اتفاقی می افتد؟” به احتمال زیاد، بیشتر اوقات، پاسخ های شما مبهم خواهد بود و این ذهن شما در حال تقلا است. و سعی می کند اقدامات بی فایده را توجیه کند.

۲) … ولی متعهد به چیزی نشوم. شاید چیز بهتری اتفاق افتاد

راه‌حل شگفت‌انگیزی که برخی از مبتلایان به فومو برای این معما پیدا کردند. این است که من می‌خواهم آن را یک بله جزئی بنامم. شما دعوت را می پذیرید. یا می گویید که به رویداد فیس بوک آنها “علاقه مند” هستید. اما یک پای خود را بیرون نگه می دارید و برای چیز دیگری تلاش می کنید. این اصلا جالب نیست. به خصوص اگر در نهایت برنامه خود را دوبار رزرو کنید. متأسفانه، تله‌پورت و هولوگرام برای حل این مشکل به صورت عمومی در دسترس نیستند.

در مورد انتخاب شغل چیزی مشابه برای Millennials اتفاق افتاده است. برای سال‌های متمادی، والدینتان احتمالاً به شما می‌گفتند که می‌توانید هر چیزی که می‌خواهید باشید. آنها این کار را برای تشویق شما انجام دادند. اما می توانست باعث شود شما کمی مطمئن نباشید. که کدام مسیر را بعد از دبیرستان دنبال کنید. تعهد مادام‌العمر به یک شرکت یا یک شغل برای نسل‌های دیگر جذاب نیست. آیا می‌دانستید که ۹۱ درصد انتظار دارند بیش از سه سال در یک شغل دوام بیاورند؟

حتی اگر ترسناک به نظر برسد. بله گفتن یا متعهد شدن به چیزی، راه را برای گزینه های دیگر در آینده برای همیشه نمی بندد. جایگزین های بسیار بهتری برای نگه داشتن یک انگشت روی دکمه خروج وجود دارد.

۳) دائما در حال بررسی فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، واتساپ و ایمیل و … هستید

تلفن هوشمند و سایر فناوری های بی سیم شما به دست ها یا اطراف شما متصل هستند. اولین چیزی که صبح چک می کنید، ایمیل و پروفایل های شبکه های اجتماعی است. سپس، وقتی آماده می‌شوید. دوباره در هنگام صبحانه، دوباره در حین رفت‌وآمد (امیدوارم در حین رانندگی نه) این کار را انجام می دهید… را دریافت می‌کنید.

رسانه های اجتماعی و فومو دست به دست هم می دهند. حتی می توانم بگویم که اولی به دیگری سوخت می زند. هر چه بیشتر در معرض تصاویر یا مقالات الهام‌بخش در مورد نحوه ساخت آنها قرار بگیرید . و شما هم کاملاً بتوانید، خطر احساس تمایل به دانستن در مورد همه چیز و پیگیری هر چیزی که برایتان پیش می‌آید بیشتر می‌شود.

هر چند وقت یک بار گوشی را کنار بگذارید و تب ها را ببندید. به خاطر FOMO در بحث بعدی کارداشیان، آنچه را که هدیه شما می تواند به همراه داشته باشد را از دست ندهید.

۴) وقتی چیزی را از دست می دهید احساس بدی می کنید

گاهی اوقات چیزی در زندگی اتفاق می افتد. مثلا این مهلت کاری بسیار سخت‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کردید. یا واقعاً نمی‌توانید به آن مهمانی یا فارغ‌التحصیلان کالج برسید. صبح روز بعد، جدول زمانی شما مملو از تصاویر و ویدیوهای آن رویداد یا کنسرتی است که خیلی قصد رفتن به آن را داشتید.

شما از اینکه از یک رویکرد قوی تر در برنامه خود برای تناسب با این رویداد استفاده نمی کنید، احساس ناراحتی می کنید. یا در حالی که در محل کار یا نتفلیکس و فیلیمو مشغول گذراندن اوقات فراغت بودید. به دیگران حسادت می کنید. اما، چرا احساس پشیمانی می کنید؟ آیا به این دلیل است که واقعاً می خواستید بروید؟ یا به این دلیل که شانس عکس های جدید را برای گذاشتن در اینستاگرام خود از دست دادید؟

به یاد داشته باشید که تقریباً در مورد همه چیز همیشه فرصت های دیگری در پیش است.

۵) به راحتی جذب تجربیات می شوید

چندین مطالعه ادعا می‌کنند که شما بیشتر بر روی داشتن تجربیات تمرکز می‌کنید: از تجربیات بزرگ، مانند رفتن به رستوران جدید شیک در شهر. یا حسی که از غذا خوردن روی کشتی کروز می گیرید.

برای داشتن این تجربیات، بسیاری از افراد با آتش بازی می کنند. و از کارت های اعتباری برای پرداخت هزینه نوشیدنی های گران قیمت یا جاذبه های گردشگری بیش از حد استفاده می کنند. انگار موضوع جمع آوری نشان های افتخار بود. خطر افزایش بدهی خود را به جان خریدند. این، همراه با این واقعیت که آنها پول کمتری نسبت به والدین خود به دست می آورند. خواستار نبردی دشوار است که ممکن است هرگز برنده نشوند. ( fomo چیست )

این بدان معنا نیست که شما نمی توانید با چیزی واقعاً خاص رفتار کنید. نکته کلیدی این است که مطمئن شوید هر چیزی را که انتخاب می کنید. آن را برای دلایل درست و منطقی بر می گزینید.

۶) احساس می کنید که نمی توانید با دیگران کنار بیایید

یک نگاه سریع به شبکه های مجزای می تواند باعث شود که احساس ناکافی یا نامطمئن نسبت به مسیر خود کنید. مردم در حال ازدواج هستند. به مقاصد شگفت انگیز سفر می کنند. با گنده ها می پرند و حتی کارآفرین می شوند. و، در همین حال، شما در خانه هستید !

وقتی به نظر می رسد همه از شما زندگی شگفت انگیزتری دارند. طعمه بازی مقایسه و حسادت می شوید. این، همراه با فومو، می تواند به شما فشار زیادی برای رسیدن به آنچه می خواهید بدهد. یا باعث شود در رقابت نامرئی زندگی احساس شکست کنید. به هر حال، شما هرگز پشت صحنه و مبارزاتی را که آن دوستان برای به دست آوردن آنچه دارند – یا به نظر می رسد – پشت سر گذاشتند، نمی بینید.

همه (حتی شما!) در فیس بوک حلقه برجسته زندگی خود را نشان می دهند. اگر می‌خواهید FOMO داشته باشید، بگذارید ترس از دست دادن مسیر خودتان باشد. تعقیب دیگران… ممکن است آنها در زندگی واقعی چندان عالی نباشند.

۷) شما گفتید بله! حداقل به دو مورد از این پست

اگر دو یا چند مورد از این موارد با شما تطبیق داشت به شما تبریک می گویم! شما از FOMO رنج می برید. گیج نشو. اگرچه گسترش فومو باعث شده است که بیشتر فیلم‌های معروف Contagion شبیه بازی کودکانه به نظر برسند. اما این احساس درمانی دارد. این امر مستلزم نظم و انضباط فراوان است و روی آنچه واقعاً مهم است تمرکز می‌کند.

یک تصویر جالب از کسی که درگیر فومو است
یک تصویر جالب از کسی که درگیر فومو است

چطور درگیر فومو FOMO نشویم؟

بهترین راه برای جلوگیری از FOMO این است که تمایلات عاطفی خود را بشناسید. یاد بگیرید ارزش بنیادی یک دارایی کریپتو را تجزیه و تحلیل کنید. یاد بگیرید که به اصول خود متعهد شوید.
بسیاری از علاقه مندان به ارزهای دیجیتال در فضای رسانه های اجتماعی وجود دارند. برخی از آنها قصد خاصی جز آموزش ها ندارند. در حالی که برخی دیگر صرفاً سعی می کنند سکه های سرمایه گذاری شده خود را برای ایجاد تقاضا (و قیمت) بالاتر تبلیغ کنند.

با این حال، این فقط نتیجه بازار آزاد است. دشمن واقعی شما بازار و جامعه آن نیست. بلکه احساسات و خلق و خوی شماست. اگر به راحتی تحت تاثیر نظرات تاجران و اینفلوئنسرهای رسانه های اجتماعی قرار می گیرید، باید یاد بگیرید که قبل از خرید متوقف شوید.

گاهی اوقات، تحت تأثیر جامعه رسانه های اجتماعی نیست که شما را به خرید واداشت. شاید در نمودار قیمت زنده، شاهد یک افزایش عجیب در یک دارایی باشید. که هر روز با افزایش دو رقم درصدی افزایش می‌یابد! شما تصمیم گرفتید آن را بخرید زیرا نمی خواستید آن را از دست بدهید. یا سهمی دارید که هر روز سقوطش را میبینید. تحلیل های خود را نادید می گیرید و به حد ضرر خود پایبند نیستید. فقط می خواهید جلوی ضرر را بگیرید. چون احساس می کنید فریب بازار را خوردید.

من مقصر این یکی هستم.

بنابراین، خود را بشناسید. بفهمید چگونه به اخبار اقتصادی بخصوص در ارزهای دیجیتال واکنش نشان می دهید. به عنوان یک نویسنده در فضای رمزنگاری، کار من مطالعه آخرین روندهای صنعت کریپتوست. بنابراین خطر شغلی من این است که خودم را در معرض محتوای القا کننده FOMO قرار دهم!

تحلیل بنیادی را یاد بگیرید

معامله کردن سرگرم کننده است. یادگیری برخی از تحلیل های فنی برای دستیابی به سود سریع، هیجان انگیز است. (به من اعتماد کنید، خودم تجربه کردم). با این حال، می دانم که این برای من پایدار نیست . زیرا من یک معامله گر حرفه ای نیستم.

اگر شما نیز یک معامله گر حرفه ای نیستید، پس باید یاد بگیرید که ارزهای دیجیتال را فراتر از قیمت آنها ارزیابی کنید. و ارزش آن را بیابید. متأسفانه، این به اندازه ارزیابی سهام یک شرکت ساده نیست. هیچ نسبت قیمت به ارزش دفتری برای جستجو برای هر ارز دیجیتال وجود ندارد.

خبر بدتر:

در حالی که مجموعه‌ای از روش‌ها برای تعیین ارزش‌گذاری‌های «بنیادی» یک ارز دیجیتال، مانند تعیین نسبت ارزش شبکه به تراکنش (NVT) وجود دارد. اما درک آن کمی بیش از حد تکنیکال است. و چنین روش‌هایی وجود ندارد. در یک دوره زمانی کافی ثابت شده است.

خبر خوب این است که شما فقط باید به این سوال اساسی پاسخ دهید تا بتوانید یک سرمایه گذاری ارز دیجیتال امیدوارکننده ای پیدا کنید که احتمالاً دارای اصول بنیادی خوبی است: “آیا کسب و کارها واقعاً آن را اتخاذ خواهند کرد؟”

توجه داشته باشید که من به طور خاص از کلمه “کسب و کار” به جای “مردم” استفاده می کنم. مردم (و سرمایه گذاران نهادی بزرگ) می توانند یک دارایی رمزنگاری را خریداری کرده و نگهداری کنند. که آن را کمیاب تر و در نتیجه ارزشمندتر می کند.

با این حال، ارزش نباید صرفاً از کمیابی ناشی شود، بلکه باید از مطلوبیت نیز ناشی شود. اتر که اولین ارز دیجیتالی است که به یک بلاک چین قدرت می دهد و برنامه های غیرمتمرکز را فعال می کند، دارای کاربرد است. اما در زمان نگارش، از نظر پذیرش شرکتی بسیار کم است. زیرا با مقیاس پذیری، تراکم شبکه و کارمزدهای بالای تراکنش مشکل دارد.

از سوی دیگر، شبکه های زیادی وجود دارد. که در حال حاضر توسط شرکت های بزرگ پذیرفته شدند، به عنوان مثال، VeChainThor (VET)، Hedera Hashgraph (HBAR)، ریپل (XRP) و موارد دیگر به زودی.

اثرات فومو FOMO چیست ، ترس از دست دادن در زندگی

برخی از اثرات قابل مشاهده FOMO عبارتند از:

چک کردن مداوم تلفن در حین فیلم، پخش همه چیز در رسانه های اجتماعی و وحشت از فکر گیر کردن بدون تلفن. در حالی که این نتایج ممکن است به‌خصوص مضر به نظر نرسند، فومو FOMO همچنین می‌تواند رفتارهای ناسالمی مانند ارسال پیامک هنگام رانندگی را تحریک کند، عملی که می‌تواند کشنده باشد.

همه این اثرات قابل مشاهده منعکس کننده تأثیر FOMO بر سلامت روان هستند. همانطور که قبلا ذکر شد. احساس افسردگی، ترس، اضطراب و استرس می تواند در پاسخ به ترس از دست دادن و همچنین نارضایتی از زندگی ظاهر شود. فردی که FOMO را تجربه می‌کند ممکن است دائماً از کاری که دیگران انجام می‌دهند عذاب می‌کشد و باعث می‌شود که زندگی خود را از دست بدهند. هنگامی که یک فرد با افراد دیگر و زندگی آنها سر و کار دارد، احساس خود را از دست می دهد و نمی تواند به عنوان یک شخص واقعی در جهان شرکت کند. ( fomo چیست فومو چیست)

با این حال، FOMO یک وضعیت سلامت روان نیست. این یک احساس است که توسط افکار هدایت می شود. افکار ترسی را ایجاد می کنند که می تواند منجر به تشخیص شود. بنابراین، فومو می تواند نشانه ای از یک مشکل بزرگتر باشد.

چگونه بر فومو FOMO غلبه کنیم؟

اولین قدم برای شکست دادن فومو و افزایش رضایت از زندگی این است. که بفهمیم آن چیست و از کجا می آید. هنگامی که FOMO شناخته شد، می توان اقداماتی را برای حذف آن از زندگی یک فرد انجام داد. اکثر پیشنهادات برای افرادی که به دنبال غلبه بر ترس از دست دادن هستند شامل دوری کردن از رسانه های اجتماعی و توجه بیشتر به لحظه و افراد و محیط اطراف است. بیشتر بودن در لحظه، تهدیدهایی را که توسط آمیگدال درک می شود از بین می برد. و استرس و ترس را کاهش می دهد.

اقدامات دیگری که می تواند به کاهش FOMO کمک کند عبارتند از:

تغییر تمرکز بر آنچه در زندگی وجود دارد به جای آنچه که کم است. این می‌تواند شامل اصلاح سایت‌های رسانه‌های اجتماعی باشد تا افراد مثبت بیشتری در فید ظاهر شوند. تا پست‌های منفی یا فقط پست‌های بیشتری که باعث شادی می‌شوند.
به جای پست کردن همه چیز در رسانه های اجتماعی، یک دفتر خاطرات و تجربیات سرگرم کننده نگه دارید. این مجله تمرکز را از اعتبار سنجی عمومی به تحسین خصوصی از آنچه که زندگی را عالی می کند تغییر می دهد.
نگه داشتن یک دفتر خاطرات سپاسگزاری همچنین می تواند به تمرکز به سمت چیزهای خوب در زندگی کمک کند. همچنین احساس نارضایتی و بی کفایتی را سخت‌تر می‌کند، زیرا این درک را مجبور می‌کند که زندگی از قبل پر از چیزهای بزرگ است.
به دنبال ارتباط واقعی با افراد رو در رو یا یک به یک باشید.

برنامه ریزی با دوستان و بیرون رفتن از خانه می تواند حس تعلق را القا کند و احساس از دست دادن را کاهش دهد. ارسال یک پیام مستقیم به یک دوست به جای یک پست عمومی نیز می تواند یک تعامل مثبت و صمیمی ایجاد کند که باعث افزایش احساس ارتباط و کاهش FOMO می شود.

سخن پایانی

در این مطلب به سوال «فومو (FOMO) چیست؟» پاسخ دادیم. اگر بخواهیم به صورت خلاصه بگوییم. هرگاه منطق در خرید یا فروش شما وجود نداشت، معامله را انجام ندهید. اگر بر اساس تحلیل تکنیکال معامله می‌کنید، بهتر است تمام معاملات خود را بر این اساس انجام دهید و جلو هیجانات خود را به هنگام رشد قیمت بگیرید. از طرفی، سعی کنید روی کالا یا دارایی‌ای سرمایه‌گذاری کنید که رسانه‌ها و همه مردم درباره رشد آن سخن نگویند. به عبارتی، هنگامی که یک بازار به گونه‌ای صعودی می‌شود که حتی عام‌ترین افراد با کوچکترین دانش تحلیل درباره آن سخن می‌گویند، از آن بازار دوری کنید، زیرا فاز FOMO آخرین مرحله از یک روند قدرتمند صعودی است و پس از آن افت‌های سنگین شروع خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *