آموزش, آموزش تحلیل تکنیکال, استراتژی

استراتژی پرایس اکشن سطوح حمایت و مقاومت

سطوح حمایت و مقاومت در پرایس اکشن

حمایت و مقاومت چیست؟

سطوح حمایت و مقاومت در پرایس اکشن در واقع سطوح افقی ثابتی در نمودار قیمتی هستند. این سطوح اغلب بالای یک کندل را به بالای دیگر کندل ھای قیمت وصل می کنند. عکس این ماجرا نیز صادق است. یعنی پایین یک کندل را به پایین دیگر کندل ھا ارتباط می دھند.

سطوح حمایت و مقاومت (Support and Resistance Levels) یکی از مفاهیم مؤثر و ابزارهای پرقدرت تحلیل تکنیکال است. درک صحیح آن نقش زیادی در کسب سود از بازار دارد. این مفهوم، بسیار ساده و در عین حال حاوی اطلاعات ارزشمندی از رفتار و احساسات بازیگرهای بازار است. به طور کلی، سطح حمایت از ریزش قیمت و سطح مقاومت از افزایش قیمت جلوگیری می‌کند.

این دو زمانی شکل میگیرد که حرکت قیمت بازگردد. تغییر جھت بدھد و قله یا قعر ایجاد کند. سطوح حمایت یا مقاومت میتوانند محدوده ھای مشخصی برای معامله بسازند. سطوح حمایت و مقاومت ھمچنین می توانند در حرکت ھای بعدی قیمت باز ھم اثر بگذارند.

نمودار قیمت در اکثر مواقع ھنگام برخورد به حمایت و مقاومت واکنش نشان می دھد. البته امکان دارد که گاھی ھم از آن به راحتی عبور کند.

برای مطالعه بیشتر: دوره پرایس اکشن فراکتالی آمینو

در تصویر زیر شاھد نمونه هایی از سطوح حمایتی و مقاومتی پرایس اکشن ھستیم. قیمت در میان آنھا به حالت رنج درآمده است. توجه داشته باشید در نمودار زیر ھنگامیکه قیمت مقاومت را به سمت بالا شکسته است. باز ھم بازگشته و آن را لمس کرده است. در اینجا مقاومت تغییر نقش داده و تحت عنوان حمایت ظاھر می شود.

سطوح حمایت و مقاومت که قیمت در میان آنھا به حالت رنج درآمده است.
سطوح حمایت و مقاومت

یک تعریف کلی

زمانی که قیمت در حال کاهش باشد، با رسیدن به «سطح حمایت» (Support Level) حرکت نزولی آن متوقف می‌شود. این محدوده با حمایت از قیمت جلوی کاهش بیشتر را می‌گیرد. در سوی مقابل، معمولا زمانیکه قیمت یک دارایی در حال افزایش است، با رسیدن به «سطح مقاومت» (Resistance Level) حرکت صعودی آن متوقف خواهد شد.. این محدوده جلوی افزایش بیشتر قیمت را می‌گیرد. این ساده‌ترین تعریف سطوح حمایت و مقاومت است.

سطوح حمایت و مقاومت به طور مستقیم با «عرضه و تقاضا» در ارتباط اند. قیمت یک دارایی زمانی بالاتر می‌رود که تعداد خریدارها از فروشنده‌ها بیشتر باشد. یا تقاضا از عرضه پیشی بگیرد. به همین ترتیب، زمانی قیمت پایین می‌آید که تعداد فروشنده‌ها از خریدارها بیشتر باشد که به معنی سبقت عرضه از تقاضا است. با توجه به این قانون می‌توان اینطور نتیجه گرفت که:

در سطوح حمایتی، پدیده‌ای به نام افزایش تقاضا و در سطوح مقاومتی، پدیده‌ای به نام افزایش عرضه، جلوی حرکت فعلی قیمت را می‌گیرند. هر چه سطوح حمایت و مقاومت دفعات بیشتری جلوی روند قیمت را بگیرند، سطوح قوی‌تر و قابل‌اعتمادتری شکل می‌گیرد.

سطح حمایت محدوده‌ای از قیمت یک دارایی است که از ریزش بیشر قیمت در یک روند نزولی جلوگیری می‌کند. سطح مقاومت محدوده‌ای از قیمت است که از افزایش بیشتر قیمت در یک روند صعودی جلوگیری می‌کند.

پیشنهاد میکنیم برای آموزش پرایس اکشن از این صفحه دیدن کنید: دوره های آموزشی

انواع سطوح حمایت و مقاومت

سطوح حمایت و مقاومت به دو نوع متغیر (Dynamic) و ثابت (Static) تقسیم می‌شوند.

  • سطوح متغیر (Dynamic): محدوده‌های متغیر (داینامیک) که با نام «خط روند» (Trend Line) هم شناخته می‌شوند. خطوط شیبداری هستند که جلوی افزایش و کاهش قمیت را در روند‌های صعودی/نزولی می‌گیرند. این محدوده باعث ایجاد یک کانال قیمتی در جهت صعود یا نزول می‌شود.
سطوح ثابت حمایت و مقاومت ها
  • سطوح ثابت (Static): محدوده‌هایی از قیمت هستند که در نمودار به صورت خطوط افقی (Horizontal Levels) رسم می‌شوند. این محدوده‌ها از اتصال بیش از ۲ مورد از بیشترین سقف قیمت یا کم‌ترین کف قیمت در گذشته به دست می‌آیند. به این معنی که قیمت در گذشته با هر بار رسیدن به این محدوده‌ها‌ی افقی، با واکنشی از نوع مقاومت یا حمایت مواجه شده و نسبت به آن حساس است.
سطوح ثابت حمایت و مقاومت در نمودار تحلیل تکنیکال - سطوح حمایتی و مقاومتی پرایس اکشن

سوئینگ حمایت ھا و مقاومت ھا در نمودار

حمایت ھا و مقاومت ھا ھمچنین می توانند توسط نقاط، سوئینگ شوند. ھنگامی که بازار روندی می سازد و دوباره به روند باز میگردد. این بازگشت باعث ایجاد نقطه سوئینگ می شود. در روند رو به بالا قله ھای قبلی نقش حمایت ایفا می کنند. روند رو به پایین قعرھای قبلی نقش مقاومت خواھند داشت. در ادامه مثالی از حرکت قیمت به منظور تست و لمس دوباره نقاط سوئینگ آورده میشود. نکته قابل توجه این است که وقتی سطحی شکسته شد در مرحله لمس دوباره قیمت مقاومت در این مرحله تبدیل به حمایت می گردد. عکس این موضوع نیز برقرار است. این نقاط معمولا برای ورود و باز کردن پوزیشن مناسب ھستند. (البته با برقراری دیگر شرایط با توجه به استراتژی معامله گر).

حرکت قیمت به منظور تست و لمس دوباره نقاط سوئینگ سطوح حمایت و مقاومت پرایس اکشن
حرکت قیمت به منظور تست و لمس دوباره نقاط سوئینگ

پیشنهاد میکنیم این سه کتاب را بخوانید:

پرایس اکشن روندها ال بروکز

دانلود پرایس اکشن بازگشت ها ال بروکز

پرایس اکشن محدوده های معامله ال بروکز

چگونگی معامله با سیگنال ھای پرایس اکشن با استفاده از سطوح مهم

سطوح حمایت و مقاومت بھترین دوستان معامله گران پرایس اکشن ھستند. ھنگامی که یک سیگنال ورود پرایس اکشن در سطوح مھم حمایت و مقاومت شکل می گیرد، میتواند یک معامله با سود بالا را برای ما داشته باشد. سطح مھم به تریدر موقعیت قرارگیری استاپ لاس را ھم نشان می دھد.

کندل شمعی پین بار در پرایس اکشن
کندل پین بار

پیشنهاد میکنیم از این صفحه دیدن کنید: نمودارهای شمعی ژاپنی استیو نیسون

سیگنال ھای ورودی پرایس اکشن نظیر سیگنال کندل پین بار (pin bar) و یا دیگر سیگنال ھا برای ما با تایید است. تاییدی برای واکنش قیمت در حین رسید به سطح کلیدی را فراھم میکند.
در مثال زیر سطح مھم مقاومتی و یک استراتژی ناکام (fakey strategy) ریزش شکل گرفته در آن را شاھدیم. این مثال بازگشت قیمت با ساخت یک کندل بزرگ صورت است. ھمچنین مقاومت را به صورت ناکام شکسته است. بنابراین پتانسیل زیادی برای ادامه ریزش وجود داشته است.

شکست ناکام مقاومت و ادامه روند ریزشی
سطوح حمایتی و مقاومتی پرایس اکشن
شکست ناکام مقاومت و ادامه روند ریزشی

مثال بعدی نشان میدھد که چگونه بایستی در یک روند صعودی با استفاده از یک حمایت ترید کنیم. روند صعودی آماده شد تا بر روی یک حمایت استراحت کوتاھی کند. پس از آن به یکباره صعود می کند.

بازگشت به حمایت و ادامه روند صعودی روی سطح حمایت و مقاومت پرایس اکشن
بازگشت به حمایت و ادامه روند صعودی

مثال بیشتر از سطوح مقاومت و حمایت در پرایس اکشن

مثال بعدی گویای این نکته است که چگونه در برخی مواقع سطح سوئینگ گذشته در آینده میتواند به عنوان سطوح عمل کند و توجه ما را برای سیگنال ورود به خود جلب نماید.
در این مثال روند صعودیست. سوئینگ پس از شکست به سمت بالا در نھایت به سطح حمایتی تغییر نقش میدهد. مشھود است ھنگامی که قیمت به این حمایت نزدیک شد یک کندل پین (pin bar) مناسب به عنوان سیگنال ورود ساخت.

پین بار روی حمایت نمودار سیگنال خرید صادر کرده است
پین بار روی حمایت نمودار سیگنال خرید صادر کرده است

پیشنهاد میکنیم از این صفحه دیدن کنید: پرایس اکشن لنس بگز

آخرین نمودار در زیر نوع جالب آن می باشد. به سوئینگ در روند نزولی در سمت چپ نمودار توجه کنید. می توانید ببینید که چگونه این سطح پس از ماھ ھا و حتی پس از تغییر جھت روند از نزولی به صعودی ھمچنان تاثیرگذار بوده است. ابتدا پس از شکست رو به پایین به عنوان مقاومت ایفای نقش کرد و پس از شکست رو به بالا تبدیل به حمایت شد. میتوان سیگنال ترکیبی “کندل پین” و “ناکام” (fakey pin bar combo) را مشاھده نمود.

سیگنال ترکیبی کندل پین و ناکام
سطوح حمایتی و مقاومتی پرایس اکشن
سیگنال ترکیبی کندل پین و ناکام

نکاتی در رابطه با حمایت و مقاومت

  • سعی نکنید ھر خطی در نمودار خود ترسیم کنید. ھدف یافتن خط کلیدی روزانه بود. ھمانند آنچه که در مثال ھای بالا دیدید.
  • خطوط افقی حمایت و مقاومت که در نمودار رسم میکنید ھمیشه و ھمیشه نقطه بالا و یا پایین کندل را لمس نمی کند. در بسیاری از مواقع کندل بر روی آن تشکیل میشود و بالا و پایین خط افقی را دربر میگیرد. مھم اینست که این نکته و دیگر نکات در واقع یک درس دقیق برای یادگیری و اجرا نیست بلکه یک ھنر است که با تمرین و تجربه بر آن مسلط میشوید.
  • ھر گاه در این که آیا سطح فعلی یک سطح کلیدی است تردید کردید از آن بگذرید و معامله نکنید.
  • استراتژی معامله گری پرایس اکشن مثل کندل پین، کندل اینساید و غیره قطعا پتانسیل بالاتری خواھند داشت ھنگامی که بر روی سطح قرار گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *