اندیکاتور adx چیست؟ چه کاربردی دارد و چگونه از آن استفاده کنیم؟ در این مقاله به تمامی این سوالات پاسخ داده خواهد شد!

شاخص جهت دار میانگین – تعریف و کاربردهای اندیکاتور ADX

شاخص حرکت جهت دار میانگین (ADX) چیست؟

شاخص حرکت جهت دار میانگین (ADX) یک شاخص تحلیل تکنیکالی است که توسط برخی از معامله گران برای تعیین قدرت یک روند استفاده می شود. روند می تواند به سمت بالا یا پایین باشد. این توسط دو شاخص همراه یعنی (-DI) و(+ DI) نشان داده می شود. بنابراین، ADX معمولاً شامل سه خط جداگانه است. این موارد برای کمک به ارزیابی اینکه یک معامله باید برای طولانی مدت یا کوتاه مدت انجام شود. یا اینکه کلا باید معامله انجام شود، استفاده می شوند.

مقایسه نمودار adx با نمودار کندل استیک

فرمول های شاخص اندیکاتور ADX

ADX به دلیل وجود چندین خط در نشانگر ، به توالی محاسبات نیاز دارد

محاسبات adx

شاخص حرکت جهت دار میانگین (ADX) به شما چه می گوید؟

شاخص حرکت جهت دار میانگین (ADX) همراه با نشانگر جهت منفی (-DI) و نشانگر جهت مثبت (+DI) شاخص های حرکت هستند. ADX به سرمایه گذاران کمک می کند تا قدرت روند را تعیین کنند در حالی که -DI و +DI به تعیین جهت روند کمک می کنند.

وقتی ADX بیش از ۲۵ باشد یک روند قوی و وقتی اندیکاتور ADX زیر ۲۰ باشد یک روند ضعیف را مشخص می کند.

از کراس اوور خطوط -DI و +DI می توان برای تولید سیگنال های تجاری استفاده کرد. به عنوان مثال، اگر خط +DI از بالای خط -DI عبور کند و ADX بالای ۲۰ باشد ، یا در حالت ایده آل بالاتر از ۲۵ باشد، این یک سیگنال بالقوه برای خرید است.

اگر -DI به بالای +DI برود و ADX بالای ۲۰ یا ۲۵ باشد، این فرصتی برای ورود به یک تجارت کوتاه بالقوه است.

از کراس اوورها می توان برای خروج از معاملات فعلی نیز استفاده کرد. به عنوان مثال، در بلند مدت، هنگامی که -DI از بالای +DI عبور می کند، خارج شوید.

هنگامی که ADX زیر ۲۰ است ، این نشانگر روند بی روند قیمت است و بنابراین ممکن است زمان ایده آل برای ورود به معامله نباشد.

بیشتر بخوانید: روانشناشی بازار چیست؟

تفاوت بین (ADX) و شاخص آرون (Aroon)

نشانگر ADX در مجموع از سه خط تشکیل شده است. شاخص آرون (Aroon) از دو تشکیل شده است. این دو شاخص از این نظر دارای شباهت یکدیگر هستند که هر دو دارای خطوط نمایانگر حرکت مثبت و منفی هستند که به شناسایی جهت روند کمک می کند. میزان خواندن/سطح آرون نیز مانند ADX به تعیین قدرت روند کمک می کند. هر چند محاسبات متفاوت است، بنابراین تقاطع روی هر یک از شاخص ها در زمان های مختلف رخ می دهد.

محدودیت های استفاده از شاخص میانگین جهت (ADX)

کراس اوورها می توانند به طور مکرر رخ دهند. منجر به سردرگمی و از دست دادن بالقوه پول در معاملات می شود. اینها را سیگنالهای دروغین یا غلط می نامند. معمولاً هنگامی اتفاق می افتد که مقادیر ADX زیر ۲۵ باشد. گفته می شود، گاهی اوقات اندیکاتور ADX به بالای ۲۵ می رسد، اما فقط به طور موقت وجود دارد و سپس همراه با قیمت معکوس می شود.

مانند هر شاخص، ADX باید با تجزیه و تحلیل قیمت و به طور بالقوه سایر شاخص ها ترکیب شود تا به فیلتر سیگنال ها و کنترل ریسک کمک کند.

بیشتر بخوانید: روند بازار و نحوه شناسایی و کار با آن

منبع: investopedia

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *